XII.Swiss - Open Juniors

 
 
2017.05.06-n Svájcban, Stans városában rendezték meg a XII Swiss-Open Juniors kyokushin karate világ - kupát, az SSKA  rendezésében. Knock-down szabályrendszerben és formagyakorlatban mutatkozott be 17 ország  321 ifjú karatekaja. A versenyt megtisztelte jelenlétével a shihan Kenji Midori 8.danos karate mester a Shinkyoushin karate világszervezet elnöke is. 
A kincsesbányai Pataki-Team versenyzője Pataki Viktória junior lány formagyakorlat kategóriában indult. A gyakorlatokat pontosan,szépen erőteljesen mutatva magabiztosan haladt a döntőig, ahol a hazai EB győztessel került össze. Hiába volt jobb, a bírók a mégis mást ítéltek és lett második helyezett.
Küzdelemben a -65 kg-s kategóriában 5 svájci karateka is erőnyerő volt. Itt már sejthető volt, hogy Viki  számára nehéz lesz a folytatás.A mérkőzésein ő irányított,de sajnos több fejrúgását nem adták meg, hosszabbításra kényszerítették.Ennek ellenére nagyszerű teljesítménnyel ipponokkal  menetelt a döntőig ahol az utolsó másodpercben bekapott találat miatt a második helyen végzett.
Pataki Nikolett gyerek III. lány formagyakorlat kategóriában indult. Erőteljes és határozott gyakorlataival magabiztosan győzött minden fordulóban és lett első helyezett.

Küzdelemben a +34 kg-s kategóriában indult. A tőle megszokott kemény és gyors ütéseit, rúgásait senki nem bírta,és idő előtt feladásra kényszerítette az ellenfeleit. A döntőben  5 másodperc alatt győzött, és lett ismét első helyezett.